Filme de Oscar

 • Selma (2014)

  Personajele centrale sunt Martin Luther King, soția sa și Președintele Lyndon B. Johnson, povestea concentrându-se pe relația dintre King și Johnson, precum și asupra celor trei incursiuni din segregatul oraș Selma către Montgomery, în 1965.

  Regia: Ava DuVernay
  Oscar-uri:
  6 0
  7.5
 • American Sniper (2014)

  Lunetistul american

  În cariera sa militară de zece ani, Kyle a bătut recordul la ținte doborâte, fapt ce i-a determinat pe insurgenții irakieni să pună o recompensă pe capul său. Perseverența sa la datorie i-a distrus însă căsnicia și legătura cu membrii familiei.

  Regia: Clint Eastwood
  Oscar-uri:
  87 5
  7.3
 • The Imitation Game (2014)

  Jocul codurilor

  Filmul este despre Alan Turing, genialul matematician britanic cu rol fundamental în deznodământul celui de-Al Doilea Război Mondial după ce sparge codul Enigma, reușită ce permite Aliaților să afle planurile de război naziste.

  Regia: Morten Tyldum
  Oscar-uri:
  42 0
  8.0
 • Big Hero 6 (2014)

  Cei 6 super eroi

  Știința roboților nu are niciun secret pentru micul geniu Hiro Hamada, prin urmare nimeni nu este mai potrivit ca el să dezlege ițele unui complot criminal ce amenință cu distrugerea dinamicului și tehnicizatului oraș San Fransokyo

  Regia: Don Hall, Chris Williams
  Oscar-uri:
  32 1
  7.8
 • Still Alice (2014)

  Tot Alice

  Filmul, adaptarea unui roman de Lisa Genova, are în centru personajul jucat de Moore, o profesoară de psihologie care se luptă cu primele semne ale bolii Alzheimer.

  Regia: Wash Westmoreland, Richard Glatzer
  Oscar-uri:
  13 0
  7.5
 • The Theory of Everything (2014)

  Teoria întregului

  Teoria întregului descrie relația dintre Hawking și soția sa. Cei doi s-au cunoscut pe când erau studenți la Cambridge, în anii '60, exact în vremea în care viitorul mare om de știință începea să sufere consecințele afecțiunii care l-a paralizat.

  Regia: James Marsh
  Oscar-uri:
  24 1
  7.7
 • Interstellar (2014)

  Călătorind prin univers

  Protagoniști sunt Anne Hathaway și Matthew McConaughey, membri ai unei echipe de exploratori porniți într-o cutezătoare aventură odată cu descoperirea unui tunel al timpului, ce ar putea fi răspunsul la întrebările omenirii.

  Regia: Christopher Nolan
  Oscar-uri:
  182 3
  8.7
 • Boyhood (2014)

  12 ani de copilărie

  În filmul său revoluționar, Linklater se concentrează asupra lui Mason, de la primele zile din școala primară în Austin până la plecarea la colegiu. Mason are destule pe cap din cauza surorii sale enervante și a celor doi părinți divorțați.

  Regia: Richard Linklater
  Oscar-uri:
  12 1
  7.9
 • Helium (2014)

  Un om de serviciu excentric ajută un băiat pe moarte să-şi recapete bucuria şi fericirea de-a trăi

  Regia: Anders Walter
  Oscar-uri:
  0 0
  7.2
 • Gravity (2013)

  Gravity 3D: Misiune în spațiu

  Dr. Ryan Stone, calificat în domeniul bioingineriei se afla la prima sa misiune în spațiu alături de veteranul astronaut Matt Kowalsky. Însă, în timpul unei misiuni de rutină în afara navetei, se întâmplă un dezastru.

  Regia: Alfonso Cuarón
  Oscar-uri: x 7
  54 5
  7.7
 • Dallas Buyers Club (2013)

  Clubul cumpărătorilor din Dallas

  Filmul prezintă povestea unui electrician texan, lupta lui cu instituțiile medicale și cu companiile farmaceutice după ce a fost depistat HIV-pozitiv în 1986.

  Regia: Jean-Marc Vallée
  Oscar-uri:
  19 2
  7.9
 • 12 Years a Slave (2013)

  12 ani de sclavie

  Înainte de Războiul Civil american, Solomon Northup, un bărbat de culoare liber din statul New York, este răpit și vândut ca slav în sudul Statelor Unite. El va trebui să înfrunte cruzimea absolută a noului său proprietar.

  Regia: Steve McQueen
  Oscar-uri:
  39 6
  8.1
 • Frozen (2013)

  Regatul de gheață

  Când o profeție malefică face ca un întreg regat să se cufunde într-o iarnă veșnică, tânăra Anna va trebui să facă echipă cu Kristoff, un alpinist plin de întrăzneală, pentru a porni în căutarea Crăiesei Zăpezii.

  Regia: Chris Buck, Jennifer Lee
  Oscar-uri:
  61 3
  7.4
 • The Great Gatsby (2013)

  Marele Gatsby

  Acţiunea e plasată în Long Island, unde noul venit Nick Carraway e atras în lumea somptuoasă a vecinului său, Jay Gatsby. Carraway va începe să vadă dincolo de existenţa plină de lux a lui Gatsby, unde obsesia, nebunia şi tragedia aşteaptă

  Regia: Baz Luhrmann
  Oscar-uri:
  32 6
  7.2
 • Regia: Morgan Neville
  Oscar-uri:
  0 0
  7.4