Filme de Oscar

 • Dallas Buyers Club (2013)

  Clubul cumpărătorilor din Dallas

  Filmul prezintă povestea unui electrician texan, lupta lui cu instituțiile medicale și cu companiile farmaceutice după ce a fost depistat HIV-pozitiv în 1986.

  Regia: Jean-Marc Vallée
  Oscar-uri:
  17 2
  7.9
 • 12 Years a Slave (2013)

  12 ani de sclavie

  Înainte de Războiul Civil american, Solomon Northup, un bărbat de culoare liber din statul New York, este răpit și vândut ca slav în sudul Statelor Unite. El va trebui să înfrunte cruzimea absolută a noului său proprietar.

  Regia: Steve McQueen
  Oscar-uri:
  36 6
  8.1
 • The Great Beauty (2013)

  Marea frumusețe

  Povestea unui scriitor aflat în pragul bătrâneții, Jep Gambardella, care rememorează tinerețea lui plină cândva de pasiuni, atunci când privește orașul Roma ca un melanj de figuri politice, artiști, femei din înalta societate, chiar și delincvenți.

  Regia: Paolo Sorrentino
  Oscar-uri:
  17 2
  7.7
 • Frozen (2013)

  Regatul de gheață

  Când o profeție malefică face ca un întreg regat să se cufunde într-o iarnă veșnică, tânăra Anna va trebui să facă echipă cu Kristoff, un alpinist plin de întrăzneală, pentru a porni în căutarea Crăiesei Zăpezii.

  Regia: Chris Buck, Jennifer Lee
  Oscar-uri:
  59 3
  7.4
 • Gravity (2013)

  Gravity 3D: Misiune în spațiu

  Dr. Ryan Stone, calificat în domeniul bioingineriei se afla la prima sa misiune în spațiu alături de veteranul astronaut Matt Kowalsky. Însă, în timpul unei misiuni de rutină în afara navetei, se întâmplă un dezastru.

  Regia: Alfonso Cuarón
  Oscar-uri: x 7
  52 5
  7.7
 • The Great Gatsby (2013)

  Marele Gatsby

  Acţiunea e plasată în Long Island, unde noul venit Nick Carraway e atras în lumea somptuoasă a vecinului său, Jay Gatsby. Carraway va începe să vadă dincolo de existenţa plină de lux a lui Gatsby, unde obsesia, nebunia şi tragedia aşteaptă

  Regia: Baz Luhrmann
  Oscar-uri:
  28 6
  7.2
 • Curfew (2012)

  Stingerea

  Richie se află într-un moment în care a atins pragul de jos al vieții, când primește un telefon de la sora lui, cu care pierduse de mult legătura și care îi cere să aibă grijă pentru o seară de nepoata sa de noua ani, Sophia.

  Regia: Shawn Christensen
  Oscar-uri:
  1 0
  7.8
 • Searching for Sugar Man (2012)

  În căutarea lui Sugar Man

  Doi sud-africani pornesc în căutarea de informaţii despre muzicianul lor preferat, misteriosul cântăreţ de rock'n'roll, din anii '70, Rodriguez, zis şi Sugar Man

  Regia: Malik Bendjelloul
  Oscar-uri:
  0 0
  8.2
 • Silver Linings Playbook (2012)

  Scenariu pentru sfârșit fericit

  Pat a petrecut 4 ani într-un ospiciu după ce a fost înșelat și părăsit de soția lui, Nikki. Mutându-se cu părinții după ce este externat, Pat are impresia că nu a lipsit mai mult de câteva luni și vrea să o recucerească pe Nikki

  Regia: David O. Russell
  Oscar-uri:
  50 7
  7.7
 • Les Misérables (2012)

  Mizerabilii

  Adaptarea romanului lui Victor Hugo îl are în centru pe Jean Valjean, un bărbat sărac aflat de 18 ani pe fugă din calea legii pentru că a îndrăznit să fure o pâine cu care să-i hrănească pe copiii surorii sale.

  Regia: Tom Hooper
  Oscar-uri:
  30 3
  7.5
 • Anna Karenina (2012)

  Secolul 19, Rusia. O societate tributară unor principii depăşite, puternic influenţată de dogmele bisericeşti. Sosind la Moscova, sensibila Anna Karenina îl întâlneşte pe atrăgătorul căpitan Vronsky, moment în care are premoniţia morţii sale...

  Regia: Joe Wright
  Oscar-uri:
  18 4
  6.6
 • Django Unchained (2012)

  Django dezlănțuit

  Acțiunea are loc în sudul Statelor Unite, cu doi ani înainte de Războiul Civil. Django (interpretat de Jamie Foxx) este un sclav al cărui trecut plin de violență îl aduce în serviciul lui King Schultz (interpretat de Christoph Waltz).

  Regia: Quentin Tarantino
  Oscar-uri:
  84 5
  8.4
 • Life of Pi (2012)

  Viața lui Pi

  După naufragiul unui transatlantic, fiul adolescent al unui director de grădină zoologică, Pi Patel, pluteşte în derivă într-o barcă de salvare alături de o hienă, un urangutan, o zebră rănită şi un imens şi înfometat... tigru de Bengal.

  Regia: Ang Lee
  Oscar-uri: x 4
  33 0
  7.9
 • Lincoln (2012)

  Bazat pe romanul biografic a lui Doris Kearns Goodwin "Rivalii: Geniul politic a lui Abraham Lincoln", filmul se concentrează în special pe ultimele luni de viață ale lui Lincoln, romanul fiind prea stufos pentru a fi cuprins în întregime în film.

  Regia: Steven Spielberg
  Oscar-uri:
  25 3
  7.3
 • Amour (2012)

  Iubire

  Georges și Anne sunt octogenari, oameni cultivați, profesori de muzică pensionari. Într-o zi, Anne este victima unui accident. Dragostea ce unește acest cuplu în vârstă va fi pusă la grea încercare

  Regia: Michael Haneke
  Oscar-uri:
  12 1
  7.9