Filme de Oscar

 • Zootopia (2016)

  Zootropolis

  În oraşul animal Zootopia, o vulpe cu gura mare trebuie să fugă când i se înscenează o crimă. Poliţistul cel mai bun din Zootopia, un iepure, este pe urma vulpii, dar când amândoi devin ţintele unei conspiraţii, sunt obligaţi să lucreze împreună.

  Regia: Byron Howard, Rich Moore, Jared Bush
  Oscar-uri:
  67 0
  8.0
 • The Jungle Book (2016)

  Cartea Junglei

  Celebra colecție de povestiri a lui Kipling are parte de o nouă ecranizare în regia lui Favreau. Vom vedea cum micul Mowgli este crescut de lupoaica Raksha, devenind prieten la cataramă cu voiosul urs Baloo și precauta panteră neagră Bagheera.

  Regia: Jon Favreau
  Oscar-uri:
  81 2
  7.4
 • Son of Saul (2016)

  Fiul lui Saul

  Son of Saul este plasat în lagărul morții de la Auschwitz, anul 1944. Un evreu maghiar prizonier, pe nume Saul (jucat de Géza Röhrig) care este membru al Sonderkommando, un grup de prizonieri care cară cadavrele din camerele de gazare.

  Regia: László Nemes
  Oscar-uri:
  9 0
  7.4
 • Spotlight (2016)

  Filmul se va concentra asupra perioadei de timp în care au avut loc abuzurile sexuale ale preoților catolici pedofili, investigate în amănunt de o echipă de jurnaliști ale publicației Boston Globes, ce a primit numele Spotlight Team.

  Regia: Tom McCarthy
  Oscar-uri:
  21 3
  8.1
 • The Danish Girl (2016)

  Daneza

  Este anul 1910, iar pictoriţa Gerda Gottlieb aşteaptă un model. Acesta întârzie să apară, aşa că Gerda îl roagă pe soţul ei, Einar, să îmbrace desuuri de damă pentru a-i poza. Niciunul dintre ei nu ştie că acest eveniment minor le va schimba vieţile

  Regia: Tom Hooper
  Oscar-uri:
  13 3
  7.1
 • The Big Short (2016)

  Brokerii apocalipsei

  Filmul are la bază bestseller-ul lui Michael Lewis The Big Short: Inside the Doomsday Machine, ce explorează mecanismele ce au dus la ultima mare criză economică, declanşată pe Wall Street, în 2007-2008.

  Regia: Adam McKay
  Oscar-uri:
  30 6
  7.8
 • Room (2016)

  Camera

  Drama bazată pe romanul best-seller al Emmei Donoghue este o poveste întunecată despre o mamă (Brie Larson) și fiul ei (Iacov Tremblay) ținuți ostatici într-o baracă din grădină

  Regia: Lenny Abrahamson
  Oscar-uri:
  27 2
  8.1
 • The Revenant (2016)

  The Revenant: Legenda lui Hugh Glass

  The Revenant este inspirat de romanul lui Michael Punke. Acţiunea se petrece în America de Nord, în 1823, iar în centrul ei se află Hugh Glass, membru al unei expediţii în Munţii Stâncoşi, unde este prins de un urs grizzly şi sfârtecat.

  Regia: Alejandro González Iñárritu
  Oscar-uri:
  81 5
  8.0
 • The Hateful Eight (2015)

  Cei 8 odioși

  La șase ani de la Războiul Civil American, o trăsură gonește prin peisajul înghețat al Wyoming-ului. Pasagerii, vânătorul de recompense John Ruth și captura sa, Daisy Domergue, se îndreaptă spre Red Rock, unde Ruth o va preda justiției pe Domergue

  Regia: Quentin Tarantino
  Oscar-uri:
  79 2
  7.8
 • Amy (2015)

  Amy Winehouse a fost o cântăreață ce a captat atenția întregii lumi. Un artist de jazz în cel mai autentic sens al cuvântului - a scris și a cântat din suflet, folosindu-se de harul său muzical pentru a-și analiza propriile probleme.

  Regia: Asif Kapadia
  Oscar-uri:
  7 0
  7.8
 • Bridge of Spies (2015)

  Podul spionilor

  Filmul spune povestea lui James Donovan (Hanks), un avocat din Brooklyn care se trezește aruncat în centrul Războiului Rece, când CIA îl trimite cu sarcina aproape imposibilă să negocieze eliberarea unui pilot american

  Regia: Steven Spielberg
  Oscar-uri:
  60 0
  7.6
 • Spectre (2015)

  Un mesaj enigmatic din trecutul lui James Bond îl aruncă pe agentul 007 într-o investigație ce-i dezvăluie acțiunile unei organizații sinistre.

  Regia: Sam Mendes
  Oscar-uri:
  133 1
  6.8
 • Inside Out (2015)

  Întors pe dos

  Viața lui Riley este dată peste cap când trebuie să-și ia rămas-bun de la copilăria ei fericită din Minnesota pentru a se muta la San Francisco. Este momentul când emoțiile ei preiau inițiativa, spre nemulțumirea părinților

  Regia: Pete Docter, Ronnie del Carmen
  Oscar-uri:
  31 2
  8.2
 • Mad Max: Fury Road (2015)

  Mad Max: Drumul furiei

  Urmărit de un trecut turbulent, Mad Max preferă solitudinea. În ciuda convingerilor sale, se alătură unui grup de supravieţuitori ai deşertului, condus de implacabila Imperator Furiosa. Grupul va deveni ţinta unui tiran convins că a fost prădat.

  Regia: George Miller
  Oscar-uri: x 6
  127 7
  8.1
 • Feast (2014)

  Regia: Patrick Osborne
  Oscar-uri:
  0 0
  8.2