Filme de Oscar

 • Joker (2019)

  Studiul unui personaj disprețuit de societate care devine nu doar un sumbru caz social, ci și o poveste moralizatoare. Robert de Niro apare în rolul unei gazde de talk-show care îl face pe Joker să își piardă mințile.

  Regia: Todd Phillips
  Oscar-uri:
  352 73
  8.4
 • Regia: Steven Bognar, Julia Reichert
  Oscar-uri:
  6 0
  7.4
 • Parasite (2019)

  Parazit

  Filmul Parazit spune povestea unei familii cu probleme financiare, ai cărei membri se insinuează ca angajați în viața bogatei familii Park, dând naștere unui şir de întâmplări imposibil de controlat.

  Regia: Bong Joon-ho
  Oscar-uri: x 4
  196 37
  8.5
 • Toy Story 4 (2019)

  Povestea Jucăriilor 4

  Când o nouă jucărie, pe nume Forky, se alătură găștii lui Woody, o călătorie alături de prieteni dezvăluie cât de mare poate fi lumea pentru o jucărie.

  Regia: Josh Cooley
  Oscar-uri:
  77 4
  7.7
 • Rocketman (2019)

  Peliculă inspirată din viața legendarului muzician Elton John, „Rocketman” este o odisee muzicală la confluența fanteziei cu realitatea, care îmbină lumea muzicii, celebrității și a modei.

  Regia: Dexter Fletcher
  Oscar-uri:
  46 12
  7.3
 • Free Solo (2018)

  Free Solo este un portret uluitor al cățărătorului în solo integral Alex Honnold din timpul pregătirilor acestuia pentru escaladarea versantului celei mai faimoase stânci, El Capitan, înaltă de 975 metri, fără a se folosi de corzi sau hamuri.

  Regia: Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi
  Oscar-uri:
  18 0
  8.1
 • Vice (2018)

  Vicele

  Vice este povestea lui Dick Cheney și își propune să ne arate cum a reușit un birocrat de la Washington, un om uns cu toate alifiile, să devină cel mai puternic om din lume din funcția de vice-președinte al lui George W. Bush Jr.

  Regia: Adam McKay
  Oscar-uri:
  66 7
  7.2
 • Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

  Omul-Păianjen: În lumea păianjenului

  Omul-Păianjen: În lumea păianjenului ni-l prezintă pe adolescentul Miles Morales, din Brooklyn, în rolul principal, ca o dovadă a posibilităţilor nelimitate pe care le are universul Spider-Man, în care oricine ar putea să poarte vestita mască.

  Regia: Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman
  Oscar-uri:
  72 2
  8.4
 • If Beale Street Could Talk (2018)

  Dacă strada Beale ar putea vorbi

  Doi tineri afro-americani, Fonny și Tish, sunt distruși când Fonny este arestat pentru o crimă pe care nu a comis-o. În timp ce încearcă să facă dreptate pentru Fonny, Tish se bazează pe comunitatea ei din Harlem.

  Regia: Barry Jenkins
  Oscar-uri:
  21 2
  7.1
 • The Favourite (2018)

  Favorita

  The Favourite este o poveste dulce-amăruie despre intrigi regale, pasiune, invidie și trădare în curtea reginei Anne la începutul secolului al XVIII-lea, în Anglia.

  Regia: Yorgos Lanthimos
  Oscar-uri:
  95 24
  7.5
 • A Star Is Born (2018)

  S-a născut o stea

  A Star is Born spune povestea lui Esther, o tânară care visează să ajungă vedetă de cinema, dar până atunci îşî câştigă existenţa cu slujbe neînsemnate, cum ar fi cea de chelneriţă la petrecerile de la Hollywood.

  Regia: Bradley Cooper
  Oscar-uri:
  211 30
  7.6
 • Roma (2018)

  Roma marchează întoarcerea lui Alfonso Cuarón acasă, în Mexic, şi este totodată văzut ca cel mai personal film al regizorului, fiind inspirat de poveştile femeilor din copilăria sa

  Regia: Alfonso Cuarón
  Oscar-uri:
  26 9
  7.7
 • BlacKkKlansman (2018)

  Agent provoKkKator

  Ron Stallworth (John David Washington), primul detectiv afro-american din departamentul de poliție din Colorado Springs, își asumă o misiune extrem de periculoasă: să se infiltreze într-o grupare Ku Klux Klan, pentru a o demasca.

  Regia: Spike Lee
  Oscar-uri:
  88 13
  7.5
 • Green Book (2018)

  Cartea Verde: O prietenie pe viață

  Povestea reală a unei prietenii improbabile dintre un pianist de culoare şi un italiano-american dur pe care cel dintâi îl angajează ca şofer şi asistent personal. Unde? În America anilor '60, unde rasismul şi prejudecăţile încă erau o normalitate.

  Regia: Peter Farrelly
  Oscar-uri:
  222 10
  8.2
 • Bohemian Rhapsody (2018)

  Rapsodia Boemă

  Bohemian Rhapsody este o celebrare a legendarei trupe Queen, a muzicii lor și a liderului extraordinar al formației, Freddie Mercury, care a sfidat stereotipurile și a distrus convențiile, devenind unul dintre cei mai iubiți artiști de pe planetă.

  Regia: Bryan Singer
  Oscar-uri: x 4
  311 27
  7.9