Filme de Oscar

 • West Side Story (2021)

  Poveste din cartierul de vest

  Doi tineri din bande rivale în New York se îndrăgostesc, dar tensiunile dintre prietenii lor duc la o tragedie.

  Regia: Steven Spielberg
  Oscar-uri:
  38 7
  7.1
 • Drive My Car (2021)

  Condu-mi mașina

  Regia: Ryūsuke Hamaguchi
  Oscar-uri:
  25 5
  7.5
 • Encanto (2021)

  Povestea unei familii extraordinare, Madrigalele, care trăiesc ascunse în munții Columbiei, într-o casă magică, într-un oraș vibrant, într-un loc minunat și fermecat numit Encanto. Magia Encanto a binecuvântat fiecare copil din familie cu un dar...

  Regia: Byron Howard, Jared Bush, Charise Castro Smith
  Oscar-uri:
  74 11
  7.2
 • King Richard (2021)

  Regele Richard: Crescând campioni

  Bazat pe o poveste adevărată, filmul prezintă călătoria lui Richard Williams, un tată hotărât, care a jucat un rol esențial în creșterea a două dintre cele mai talentate atlete din toate timpurile, care vor schimba lumea tenisului pentru...

  Regia: Reinaldo Marcus Green
  Oscar-uri:
  59 3
  7.5
 • No Time to Die (2021)

  Nu e vreme de murit

  Acțiunea din No Time to Die/Nu e vreme de murit are loc la cinci ani după “Spectre”, premisa de la care pornește noul film din seria 007 fiind că super agentul s-a retras din viața agitată. Însă, clipele sale de liniște sunt brusc întrerupte când...

  Regia: Cary Joji Fukunaga
  Oscar-uri:
  328 29
  7.3
 • The Power of the Dog (2021)

  În ghearele câinilor

  Un fermier dominator, dar carismatic, duce un război de intimidare împotriva noii soții a fratelui său și a fiului ei adolescent, până când secrete ascunse de mult timp ies la iveală.

  Regia: Jane Campion
  Oscar-uri:
  73 20
  6.8
 • Cruella (2021)

  În Londra anilor 1970, o tânără creatoare de modă devine obsedată de pielea câinilor, în special de cea a dalmațienilor, până când devine, în cele din urmă, o legendă nemiloasă și terifiantă cunoscută sub numele de Cruella de Vil.

  Regia: Craig Gillespie
  Oscar-uri:
  135 9
  7.3
 • Nomadland (2020)

  Ținutul nomazilor

  Nomadland spune povestea unei femei de șaizeci și ceva de ani care, după ce pierde totul în timpul Marii Recesiuni, pornește într-o lungă călătorie prin vestul American servindu-se, ca un nomad modern, doar de camioneta ei.

  Regia: Chloé Zhao
  Oscar-uri:
  58 13
  7.3
 • The Father (2020)

  Tatăl

  O femeie încearcă să găsească un îngrijitor pentru tatăl ei în vârstă de 80 de ani, deoarece demența continuă să-i distrugă memoria.

  Regia: Florian Zeller
  Oscar-uri:
  76 6
  8.2
 • Soul (2020)

  Suflet

  Visul profesorului de muzică, Joe Gardner (Jamie Foxx), este de a deveni cântăreț de jazz. Doar că, înainte de a se putea bucura de momentul care să îi deschidă această cale, are un accident în urma căruia ajunge într-un spațiu eteric, de tranziție

  Regia: Pete Docter, Kemp Powers
  Oscar-uri:
  95 6
  8.0
 • Chicago, 1927. O sesiune de înregistrări. Tensiunile dintre Ma Rainey (Viola Davis), ambițiosul ei trompetist (Chadwick Boseman) și managerii albi, hotărâți s-o controleze pe legendara ”Mamă a Bluesului”, cresc.

  Regia: George C. Wolfe
  Oscar-uri:
  18 0
  6.9
 • Mank (2020)

  Hollywoodul anilor '30 este reevaluat prin ochii causticului critic social și scenarist alcoolic Herman J. Mankiewicz (Gary Oldman), care se străduie să finalizeze scenariul filmului Cetățeanul Kane pentru Orson Welles (Tom Burke).

  Regia: David Fincher
  Oscar-uri:
  16 3
  6.8
 • Two Distant Strangers (2020)

  Două lumi străine

  În acest scurtmetraj de Oscar, un tip care încearcă să ajungă acasă la câinele său e prins într-o buclă temporală, retrăind ciocnirea fatală cu un polițist.

  Regia: Travon Free, Martin Desmond Roe
  Oscar-uri:
  3 1
  6.9
 • Minari (2020)

  Regia: Lee Isaac Chung
  Oscar-uri:
  31 3
  7.4