Filme de Oscar

 • The Danish Girl (2016)

  Daneza

  Este anul 1910, iar pictoriţa Gerda Gottlieb aşteaptă un model. Acesta întârzie să apară, aşa că Gerda îl roagă pe soţul ei, Einar, să îmbrace desuuri de damă pentru a-i poza. Niciunul dintre ei nu ştie că acest eveniment minor le va schimba vieţile

  Regia: Tom Hooper
  Oscar-uri:
  13 3
  7.1
 • The Big Short (2016)

  Brokerii apocalipsei

  Filmul are la bază bestseller-ul lui Michael Lewis The Big Short: Inside the Doomsday Machine, ce explorează mecanismele ce au dus la ultima mare criză economică, declanşată pe Wall Street, în 2007-2008.

  Regia: Adam McKay
  Oscar-uri:
  30 6
  7.8
 • Room (2016)

  Camera

  Drama bazată pe romanul best-seller al Emmei Donoghue este o poveste întunecată despre o mamă (Brie Larson) și fiul ei (Iacov Tremblay) ținuți ostatici într-o baracă din grădină

  Regia: Lenny Abrahamson
  Oscar-uri:
  28 2
  8.1
 • The Revenant (2016)

  The Revenant: Legenda lui Hugh Glass

  The Revenant este inspirat de romanul lui Michael Punke. Acţiunea se petrece în America de Nord, în 1823, iar în centrul ei se află Hugh Glass, membru al unei expediţii în Munţii Stâncoşi, unde este prins de un urs grizzly şi sfârtecat.

  Regia: Alejandro González Iñárritu
  Oscar-uri:
  83 5
  8.0
 • The Hateful Eight (2015)

  Cei 8 odioși

  La șase ani de la Războiul Civil American, o trăsură gonește prin peisajul înghețat al Wyoming-ului. Pasagerii, vânătorul de recompense John Ruth și captura sa, Daisy Domergue, se îndreaptă spre Red Rock, unde Ruth o va preda justiției pe Domergue

  Regia: Quentin Tarantino
  Oscar-uri:
  81 2
  7.8
 • Amy (2015)

  Amy Winehouse a fost o cântăreață ce a captat atenția întregii lumi. Un artist de jazz în cel mai autentic sens al cuvântului - a scris și a cântat din suflet, folosindu-se de harul său muzical pentru a-și analiza propriile probleme.

  Regia: Asif Kapadia
  Oscar-uri:
  7 1
  7.8
 • Bridge of Spies (2015)

  Podul spionilor

  Filmul spune povestea lui James Donovan (Hanks), un avocat din Brooklyn care se trezește aruncat în centrul Războiului Rece, când CIA îl trimite cu sarcina aproape imposibilă să negocieze eliberarea unui pilot american

  Regia: Steven Spielberg
  Oscar-uri:
  60 0
  7.6
 • Spectre (2015)

  Un mesaj enigmatic din trecutul lui James Bond îl aruncă pe agentul 007 într-o investigație ce-i dezvăluie acțiunile unei organizații sinistre.

  Regia: Sam Mendes
  Oscar-uri:
  135 1
  6.8
 • Inside Out (2015)

  Întors pe dos

  Viața lui Riley este dată peste cap când trebuie să-și ia rămas-bun de la copilăria ei fericită din Minnesota pentru a se muta la San Francisco. Este momentul când emoțiile ei preiau inițiativa, spre nemulțumirea părinților

  Regia: Pete Docter, Ronnie del Carmen
  Oscar-uri:
  32 2
  8.2
 • Mad Max: Fury Road (2015)

  Mad Max: Drumul furiei

  Urmărit de un trecut turbulent, Mad Max preferă solitudinea. În ciuda convingerilor sale, se alătură unui grup de supravieţuitori ai deşertului, condus de implacabila Imperator Furiosa. Grupul va deveni ţinta unui tiran convins că a fost prădat.

  Regia: George Miller
  Oscar-uri: x 6
  130 7
  8.1
 • Feast (2014)

  Regia: Patrick Osborne
  Oscar-uri:
  0 0
  8.2
 • Ex Machina (2014)

  Caleb, un tânăr programator, este selectat pentru a participa la un experiment uluitor în domeniul inteligenței artificiale: va trebui să evalueze calitățile umane ale unei extraordinare femei-robot, Ava.

  Regia: Alex Garland
  Oscar-uri:
  58 5
  7.7
 • Citizenfour (2014)

  Cetățeanul patru

  Documentarul Citizenfour face un portret al fostului analist al Agenției Naționale pentru Securitate Edward Snowden, care a publicat zeci de mii de documente secrete.

  Regia: Laura Poitras
  Oscar-uri:
  6 0
  8.0
 • Selma (2014)

  Personajele centrale sunt Martin Luther King, soția sa și Președintele Lyndon B. Johnson, povestea concentrându-se pe relația dintre King și Johnson, precum și asupra celor trei incursiuni din segregatul oraș Selma către Montgomery, în 1965.

  Regia: Ava DuVernay
  Oscar-uri:
  6 0
  7.5
 • Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) (2014)

  Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranței

  O comedie neagră care spune povestea unui actor (Michael Keaton) faimos pentru interpretarea rolului unui supererou emblematic, care întâmpină dificultăți în montarea unei piese pe Broadway.

  Regia: Alejandro González Iñárritu
  Oscar-uri: x 4
  13 1
  7.7