Filme de Oscar

 • La La Land (2016)

  Povestea unei actrițe aspirante și singuratice, Mia, și a unui carismatic pianist de jazz, Sebastian. Cei doi ajung să se îndrăgostească, însă iubirea lor este pusă la încercare de mediul dificil oferit de industria de divertisment în care evoluează.

  Regia: Damien Chazelle
  Oscar-uri: x 6
  87 25
  8.0
 • The Revenant (2016)

  The Revenant: Legenda lui Hugh Glass

  The Revenant este inspirat de romanul lui Michael Punke. Acţiunea se petrece în America de Nord, în 1823, iar în centrul ei se află Hugh Glass, membru al unei expediţii în Munţii Stâncoşi, unde este prins de un urs grizzly şi sfârtecat.

  Regia: Alejandro González Iñárritu
  Oscar-uri:
  94 5
  8.0
 • Manchester by the Sea (2016)

  Manchester de lângă mare

  Lee Chandler e obligat să revină acasă pentru a-l lua în grijă pe nepotul lui după ce Joe, fratele lui, moare. De-a lungul poveștii, lui Lee îi revin în minte motivele care l-au făcut să plece din Manchester și să se distanțeze de trecut.

  Regia: Kenneth Lonergan
  Oscar-uri:
  48 2
  7.8
 • Hacksaw Ridge (2016)

  Fără armă în linia întâi

  Povestea extraordinară a lui Desmond Doss (Andrew Garfield) care, în Okinawa în timpul celei mai sângeroase bătălii din cel De-al Doilea Război Mondial, a salvat 75 de bărbați fără să fi avut o armă.

  Regia: Mel Gibson
  Oscar-uri:
  233 4
  8.1
 • Spotlight (2016)

  Filmul se va concentra asupra perioadei de timp în care au avut loc abuzurile sexuale ale preoților catolici pedofili, investigate în amănunt de o echipă de jurnaliști ale publicației Boston Globes, ce a primit numele Spotlight Team.

  Regia: Tom McCarthy
  Oscar-uri:
  25 3
  8.1
 • Regia: Orlando von Einsiedel
  Oscar-uri:
  2 0
  7.5
 • Mindenki (2016)

  Cântecul

  Inspirat de o poveste adevărată, scurtmetrajul urmărește un cor de școală câștigător de premii și noua fată din clasă a cărei sosire pornește o întreagă serie de evenimente care ar putea expune adevărul întunecat din spatele faimei corului.

  Regia: Kristóf Deák
  Oscar-uri:
  1 0
  8.0
 • The Salesman (2016)

  Clientul

  Forțați să își schimbe locuința din cauza construcțiilor care au loc în clădirea învecinată, Emad și Rana se mută într-un apartament în centrul Teheranului. Un incident care are legătură cu fostul chiriaș va schimba dramatic viața tânărului cuplu.

  Regia: Asghar Farhadi
  Oscar-uri:
  30 15
  7.7
 • Fences (2016)

  Garduri

  SUA, anii '50. Un tată afro-american se confruntă cu problemele obișnuite pe care le au oamenii de culoare generate de rasism. Acesta încearcă să-și întrețină familia și să le dea copiilor săi o educație cât se poate de bună.

  Regia: Denzel Washington
  Oscar-uri:
  76 10
  7.2
 • Arrival (2016)

  Primul contact

  Nave spațiale misterioase sunt răspândite pe 12 meridiane de pe toate continentele. Dar de ce au venit? Ce intenții au? Iată ce are de elucidat Louise Banks, expertă în lingvistică, solicitată de autorități ca să descifreze limbajul "intrușilor".

  Regia: Denis Villeneuve
  Oscar-uri:
  181 9
  7.9
 • Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)

  Animale fantastice și unde le poți găsi

  Eroul este Newt Scamander, autorul cărții omonime din care studiază Harry în timpul primului an la Hogwarts, iar filmul îi prezintă aventurile. Călătoriile sale îi vor scoate în cale cele mai fantastice creaturi.

  Regia: David Yates
  Oscar-uri:
  286 32
  7.2
 • Suicide Squad (2016)

  Brigada sinucigașilor

  Sunt celebri pentru faptele lor rele și pentru anarhia pe care o provoacă oriunde ar ajunge, dar guvernul Statelor Unite a reușit să-i prindă și să-i vâre după gratii.

  Regia: David Ayer
  Oscar-uri:
  187 13
  5.9
 • Zootopia (2016)

  Zootropolis

  În oraşul animal Zootopia, o vulpe cu gura mare trebuie să fugă când i se înscenează o crimă. Poliţistul cel mai bun din Zootopia, un iepure, este pe urma vulpii, dar când amândoi devin ţintele unei conspiraţii, sunt obligaţi să lucreze împreună.

  Regia: Byron Howard, Rich Moore, Jared Bush
  Oscar-uri:
  68 0
  8.0
 • The Jungle Book (2016)

  Cartea Junglei

  Celebra colecție de povestiri a lui Kipling are parte de o nouă ecranizare în regia lui Favreau. Vom vedea cum micul Mowgli este crescut de lupoaica Raksha, devenind prieten la cataramă cu voiosul urs Baloo și precauta panteră neagră Bagheera.

  Regia: Jon Favreau
  Oscar-uri:
  85 2
  7.4
 • Son of Saul (2016)

  Fiul lui Saul

  Son of Saul este plasat în lagărul morții de la Auschwitz, anul 1944. Un evreu maghiar prizonier, pe nume Saul (jucat de Géza Röhrig) care este membru al Sonderkommando, un grup de prizonieri care cară cadavrele din camerele de gazare.

  Regia: László Nemes
  Oscar-uri:
  9 0
  7.4