Filme de Oscar

 • American Sniper (2014)

  Lunetistul american

  În cariera sa militară de zece ani, Kyle a bătut recordul la ținte doborâte, fapt ce i-a determinat pe insurgenții irakieni să pună o recompensă pe capul său. Perseverența sa la datorie i-a distrus însă căsnicia și legătura cu membrii familiei.

  Regia: Clint Eastwood
  Oscar-uri:
  81 5
  7.3
 • Whiplash (2014)

  Povestea unui student aflat la începutul unei anevoioase experiențe: transformarea în basistul central al celei mai bune orchestre de jazz din țară. Ciudatul și excentricul său profesor îl înnebunește cu metodele sale extreme de predare.

  Regia: Damien Chazelle
  Oscar-uri:
  25 1
  8.5
 • The Imitation Game (2014)

  Jocul codurilor

  Filmul este despre Alan Turing, genialul matematician britanic cu rol fundamental în deznodământul celui de-Al Doilea Război Mondial după ce sparge codul Enigma, reușită ce permite Aliaților să afle planurile de război naziste.

  Regia: Morten Tyldum
  Oscar-uri:
  33 0
  8.0
 • Big Hero 6 (2014)

  Cei 6 super eroi

  Știința roboților nu are niciun secret pentru micul geniu Hiro Hamada, prin urmare nimeni nu este mai potrivit ca el să dezlege ițele unui complot criminal ce amenință cu distrugerea dinamicului și tehnicizatului oraș San Fransokyo

  Regia: Don Hall, Chris Williams
  Oscar-uri:
  29 1
  7.8
 • Still Alice (2014)

  Tot Alice

  Filmul, adaptarea unui roman de Lisa Genova, are în centru personajul jucat de Moore, o profesoară de psihologie care se luptă cu primele semne ale bolii Alzheimer.

  Regia: Wash Westmoreland, Richard Glatzer
  Oscar-uri:
  10 0
  7.5
 • The Theory of Everything (2014)

  Teoria întregului

  Teoria întregului descrie relația dintre Hawking și soția sa. Cei doi s-au cunoscut pe când erau studenți la Cambridge, în anii '60, exact în vremea în care viitorul mare om de știință începea să sufere consecințele afecțiunii care l-a paralizat.

  Regia: James Marsh
  Oscar-uri:
  23 1
  7.7
 • Interstellar (2014)

  Călătorind prin univers

  Protagoniști sunt Anne Hathaway și Matthew McConaughey, membri ai unei echipe de exploratori porniți într-o cutezătoare aventură odată cu descoperirea unui tunel al timpului, ce ar putea fi răspunsul la întrebările omenirii.

  Regia: Christopher Nolan
  Oscar-uri:
  164 3
  8.6
 • Boyhood (2014)

  12 ani de copilărie

  În filmul său revoluționar, Linklater se concentrează asupra lui Mason, de la primele zile din școala primară în Austin până la plecarea la colegiu. Mason are destule pe cap din cauza surorii sale enervante și a celor doi părinți divorțați.

  Regia: Richard Linklater
  Oscar-uri:
  11 1
  7.9
 • The Grand Budapest Hotel (2014)

  Hotel Grand Budapest

  The Grand Budapest Hotel descrie aventurile lui Gustave H, un legendar portar la un mare hotel european din perioada interbelică, şi ale lui Zero Moustafa, hamalul hotelului, care devine cel mai bun prieten al său.

  Regia: Wes Anderson
  Oscar-uri: x 4
  33 3
  8.1
 • Helium (2014)

  Un om de serviciu excentric ajută un băiat pe moarte să-şi recapete bucuria şi fericirea de-a trăi

  Regia: Anders Walter
  Oscar-uri:
  0 0
  7.2
 • Regia: Morgan Neville
  Oscar-uri:
  0 0
  7.4
 • Ida (2013)

  Polonia, 1962. Anna este novice, o orfană crescută de călugărițe la mănăstire. Înainte de a se călugări, Anna trebuie să o întâlnească pe Wanda, singura ei rudă în viață. Wanda îi spune că este evreică. Cele două femei încep o călătorie pentru a...

  Regia: Paweł Pawlikowski
  Oscar-uri:
  7 0
  7.4
 • Her (2013)

  Ea

  Cu inima frântă după un lung mariaj eșuat, Theodore începe să fie interesat de un nou sistem de operare pe calculator, care răspunde la comenzi vocale și promite a fi extrem de intuitiv, devenind  un fel de entitate de sine stătătoare. 

  Regia: Spike Jonze
  Oscar-uri:
  41 4
  8.0
 • Blue Jasmine (2013)

  După ce totul se prăbușește în jurul ei, inclusiv mariajul cu afaceristul bogat Hal, eleganta Jasmine - membră a înaltei societăți din New York - se mută cu sora ei, Ginger, în modestul apartament al acesteia.

  Regia: Woody Allen
  Oscar-uri:
  12 1
  7.3
 • Dallas Buyers Club (2013)

  Clubul cumpărătorilor din Dallas

  Filmul prezintă povestea unui electrician texan, lupta lui cu instituțiile medicale și cu companiile farmaceutice după ce a fost depistat HIV-pozitiv în 1986.

  Regia: Jean-Marc Vallée
  Oscar-uri:
  17 2
  7.9