Filme de Oscar

 • Blade Runner 2049 (2017)

  Vânătorul de recompense 2049

  La trei decenii după primul film, un nou blade runner dezvăluie un secret de demult, care ar putea arunca omenirea în haos. Descoperirea lui îl obligă să ia urma lui Rick Deckard, un fost blade runner de la LAPD, care a dispărut în urmă cu 30 de ani.

  Regia: Denis Villeneuve
  Oscar-uri:
  493 116
  8.0
 • Dunkirk (2017)

  Dunkerque

  Povestea filmului Dunkirk surprinde trupele britanice şi ale aliaţilor înconjurate de inamici pe plaja franceză şi forţate să facă faţă unui asalt aproape imposibil de rezistat.

  Regia: Christopher Nolan
  Oscar-uri:
  317 86
  7.8
 • Icarus (2017)

  Icar

  În acest film câștigător de Oscar, un ciclist american se afundă într-un amplu scandal de dopaj în care e implicat un savant rus, cel mai căutat turnător al lui Putin.

  Regia: Bryan Fogel
  Oscar-uri:
  18 5
  7.9
 • Get Out (2017)

  Fugi!

  o privire deloc confortabilă, ba chiar satirică, asupra a ceea ce se poate întâmpla când un afro-american vizitează familia iubitei albe, la o fermă izolată.

  Regia: Jordan Peele
  Oscar-uri:
  152 31
  7.7
 • Moonlight (2017)

  În lumina Lunii

  Moonlight este povestea maturizării și a suferințelor unui bărbat de culoare sărac din Miami.

  Regia: Barry Jenkins
  Oscar-uri:
  30 22
  7.4
 • Regia: Orlando von Einsiedel
  Oscar-uri:
  2 0
  7.5
 • Mindenki (2016)

  Cântecul

  Inspirat de o poveste adevărată, scurtmetrajul urmărește un cor de școală câștigător de premii și noua fată din clasă a cărei sosire pornește o întreagă serie de evenimente care ar putea expune adevărul întunecat din spatele faimei corului.

  Regia: Kristóf Deák
  Oscar-uri:
  1 0
  8.0
 • The Salesman (2016)

  Clientul

  Forțați să își schimbe locuința din cauza construcțiilor care au loc în clădirea învecinată, Emad și Rana se mută într-un apartament în centrul Teheranului. Un incident care are legătură cu fostul chiriaș va schimba dramatic viața tânărului cuplu.

  Regia: Asghar Farhadi
  Oscar-uri:
  29 15
  7.7
 • Manchester by the Sea (2016)

  Manchester de lângă mare

  Lee Chandler e obligat să revină acasă pentru a-l lua în grijă pe nepotul lui după ce Joe, fratele lui, moare. De-a lungul poveștii, lui Lee îi revin în minte motivele care l-au făcut să plece din Manchester și să se distanțeze de trecut.

  Regia: Kenneth Lonergan
  Oscar-uri:
  44 2
  7.8
 • Fences (2016)

  Garduri

  SUA, anii '50. Un tată afro-american se confruntă cu problemele obișnuite pe care le au oamenii de culoare generate de rasism. Acesta încearcă să-și întrețină familia și să le dea copiilor săi o educație cât se poate de bună.

  Regia: Denzel Washington
  Oscar-uri:
  73 10
  7.2
 • Hacksaw Ridge (2016)

  Fără armă în linia întâi

  Povestea extraordinară a lui Desmond Doss (Andrew Garfield) care, în Okinawa în timpul celei mai sângeroase bătălii din cel De-al Doilea Război Mondial, a salvat 75 de bărbați fără să fi avut o armă.

  Regia: Mel Gibson
  Oscar-uri:
  223 4
  8.1
 • La La Land (2016)

  Povestea unei actrițe aspirante și singuratice, Mia, și a unui carismatic pianist de jazz, Sebastian. Cei doi ajung să se îndrăgostească, însă iubirea lor este pusă la încercare de mediul dificil oferit de industria de divertisment în care evoluează.

  Regia: Damien Chazelle
  Oscar-uri: x 6
  84 24
  8.0
 • Arrival (2016)

  Primul contact

  Nave spațiale misterioase sunt răspândite pe 12 meridiane de pe toate continentele. Dar de ce au venit? Ce intenții au? Iată ce are de elucidat Louise Banks, expertă în lingvistică, solicitată de autorități ca să descifreze limbajul "intrușilor".

  Regia: Denis Villeneuve
  Oscar-uri:
  168 9
  7.9
 • Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)

  Animale fantastice și unde le poți găsi

  Eroul este Newt Scamander, autorul cărții omonime din care studiază Harry în timpul primului an la Hogwarts, iar filmul îi prezintă aventurile. Călătoriile sale îi vor scoate în cale cele mai fantastice creaturi.

  Regia: David Yates
  Oscar-uri:
  277 32
  7.2
 • Suicide Squad (2016)

  Brigada sinucigașilor

  Sunt celebri pentru faptele lor rele și pentru anarhia pe care o provoacă oriunde ar ajunge, dar guvernul Statelor Unite a reușit să-i prindă și să-i vâre după gratii.

  Regia: David Ayer
  Oscar-uri:
  177 13
  5.9